Umyj, osusz i drobno posiekaj czerwoną kapustę, a następnie wyciśnij sok z cytryny. Przełóż kapustę do średniej miski, dodaj sok z cytryny oraz dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw, aby smaki zdążyły się przeniknąć.
Składniki
Sensational Burger z kimchi i majonezem
Szukasz łatwego przepisu, dzięki któremu przygotujesz danie wegańskie o nieoczywistym smaku? Właśnie taki jest Sensational Burger z kimchi i majonezem, dzięki któremu w Twojej kuchni może pojawić się azjatycki akcent. Wypróbuj niebanalne połączenie kiszonych warzyw i roślinnego kotleta stworzonego na bazie białka sojowego, którego receptura składa się tylko z roślinnych składników. Taki burger doskonale nada się na obiad lub lunch. Możesz przygotować go tylko dla siebie lub dla całej rodziny - wszystko wskazuje na to, że przypadnie do gustu każdemu!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dokładnie umyj ogórka, osusz i pokrój na cienkie plasterki za pomocą obieraczki lub noża. Im cieńsze plasterki, tym lepiej, ponieważ później będzie Ci łatwiej złożyć burgera. Ogórka dopraw pozostałym sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw, aby smaki zdążyły się przeniknąć.
Przełóż kimchi do niewielkiej miseczki i dodaj do niego majonez. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
Przygotuj Sensational Burgera od Garden Gourmet zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Możesz usmażyć go na patelni na niewielkiej ilości oleju, co zajmie Ci około 8 minut. To danie wegańskie na obiad będzie jednak równie aromatyczne, kiedy do jego przyrządzenia wykorzystasz piekarnik lub grill - w obu przypadkach burger wegański powinien podgrzewać się przez około 12 minut.
Przekrój pieczywo poziomo na dwie równe części i podpiecz je na suchej patelni do momentu uzyskania złocistego koloru. Alternatywnie możesz wykorzystać do tego celu piekarnik.
Rozłóż słodkie puree ziemniaczane na obu częściach bułki. Pokryj je mieszanką liści i czerwoną kapustą, dzięki czemu burger roślinny będzie miał doskonałą bazę.
Dodaj Sensational Burgera, a następnie nałóż na niego startą marchewkę, kimchi z majonezem i sałatkę z ogórka. Umieść górną połowę bułki na górze.
Przepis wegański ukończony - możesz delektować się pysznym jedzeniem!