Garden Gourmet Sensational Burger

Rozkoszne mini kanapeczki z Sensational Burgerem

porcja 2 porcje
Czas trwania 19 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 Garden Gourmet Sensational Burger
2 mini bułki do hamburgerów lub twarda kanapka do wycięcia
½ awokado
Sok z limonki
Sól i pieprz
Kilka młodych liści szpinaku
1 kawałek czerwonej kapusty
2 pomidorki koktajlowe
Majonez
2 patyczki koktajlowe
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Rozkoszne mini kanapeczki z Sensational Burgerem

Łatwe danie wegańskie na obiad, aromatyczna przekąska, pyszna kolacja czy poczęstunek dla gości? Nie ma problemu! Zainspiruj się naszymi mini burgerami przygotowanymi z wegańskiego Garden Gourmet Sensational Burger. Skosztuj niesamowitego połączenia roślinnego mięsa z delikatnym awokado, chrupiącymi warzywami i świeżym pieczywem. Zjedz samodzielnie lub podziel się z bliską osobą - z pewnością będzie zachwycona. Ten przepis wegański przyrządzisz w niespełna 20 minut, dlatego sprawdzi się doskonale, nawet jeśli na co dzień nie masz zbyt wiele czasu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Rozgnieć i dopraw awokado

Obierz awokado ze skórki i przełóż miąższ do miseczki. Rozgnieć go widelcem na gładką masę i dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z limonki. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie odłóż na kilka minut, aby smaki zdążyły się przeniknąć.

2. Uformuj małe placki z Garden Gourmet Sensational Burger i upiecz je

Uformuj dwa małe burgery z Garden Gourmet Sensational Burger. Upiecz je zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Możesz to zrobić na oleju na patelni lub w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Burger roślinny doskonale smakuje także przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej.

3. Podpiecz bułki

Przekrój bułki wzdłuż na pół. Opiecz spody na suchej, rozgrzanej patelni do złocistego koloru. Alternatywnie możesz je także włożyć do piekarnika, kiedy burger bez mięsa będzie się piekł. Pamiętaj jednak, że powinny się grzać nie dłużej niż 1-2 minuty, ponieważ w przeciwnym razie zrobią się suche i twarde.

4. Przygotuj pomidorki, kapustę i szpinak

Dokładnie umyj i osusz pomidorki koktajlowe oraz czerwoną kapustę. Pomidorki przełóż do miseczki. Czerwoną kapustę pokrój w cienkie piórka. Szpinak opłucz pod bieżącą wodą, a następnie wyłóż na papierowy ręcznik kuchenny. Na górę połóż jeszcze jedną warstwę papieru i dociśnij, aby pozbyć się nadmiaru płynów.

5. Przygotuj piękne burgery i podawaj!

Spody opieczonych bułek posmaruj grubą warstwą awokado. Na wierzchu rozłóż szpinak i cienko pokrojoną czerwoną kapustę. Następny w kolejce jest burger wegański - połóż go na bułce, szpinaku i kapuście, a następnie przykryj drugą połówką bułki. W gotową kanapkę wbij patyczek z pomidorkiem koktajlowym. Podawaj na talerzu z majonezem przełożonym do niewielkiej miseczki. Danie wegańskie z Sensational Burgerem jest gotowe - możesz zajadać wraz z bliską osobą. Smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
48.9 Gramy
Wartość energetyczna
535.7 Kilokalorie
Tłuszcze
27.5 Gramy
Białko
25.1 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!