Sensational 2.0 Portobello

Wegański burger portobello z Sensational Burgerem

porcja 2 porcje
Czas trwania 34 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Sensational Burger
100 g młodego szpinaku
1 duża marchewka
4 duże grzyby portobello
1 awokado
Sól
Pieprz
2 pieczone papryki
1 opakowanie kiełków lucerny
½ ogórka
1 limonka
1 łyżka jogurtu wegańskiego (sojowego)
2 gałązki mięty
Olej słonecznikowy
Nasiona sezamu (opcjonalnie)
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegański burger portobello z Sensational Burgerem

Wygląda identycznie jak burger, ale przemyciliśmy w nim mały sekret... To nie jest zwykła bułka, to grzyb portobello z wegańskim Garden Gourmet Sensational Burger w środku! Zaskakuje nie tylko składnikami, ale także przepysznym smakiem. Jeśli spróbujesz go choć raz, z dużym prawdopodobieństwem zagości w Twoim jadłospisie na stałe. Możesz podawać go jako danie wegańskie na obiad, przepyszną kolację, smakowitą przekąskę lub popisowy przepis, kiedy przychodzą goście.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Usmaż plasterki marchewki na złoty kolor

Obierz marchewkę, pokrój ją w cienkie plasterki i smaż na patelni (lub we frytownicy w temperaturze 170°C), aż stanie się złotobrązowa. Najlepiej smakuje zrobiona na odrobinie oliwy. Następnie odsącz plasterki z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym.

2. Przygotuj warzywa

Pokrój pieczoną paprykę w paski, odciśnij z nadmiaru wody i osusz. Obierz i pokrój awokado. Skrop awokado sokiem z limonki, a następnie odłóż na bok, aby smaki zdążyły się przeniknąć.

3. Przygotuj sos ogórkowo-jogurtowy

Dokładnie umyj i osusz ogórka. Zetrzyj go wraz ze skórką na drobnej tarce i wyciśnij wilgoć. Drobno posiekaj miętę. Wszystkie składniki przełóż do miseczki, dodaj jogurt sojowy i całość dokładnie wymieszaj. Dzięki temu sosowi przepis wegański na burgera będzie jeszcze bardziej aromatyczny.

4. Usuń łodygę i usmaż portobello

Dokładnie umyj i osusz portobello ręcznikiem kuchennym. Usuń łodygę z grzyba. Smaż na średnim ogniu z obu stron przez około 5 minut na niewielkiej ilości oleju. Odciśnij portobello z nadmiaru oleju, aby burger roślinny nie był zbyt tłusty, a następnie zabezpiecz grzyby tak, aby nie ostygły.

5. Usmaż Burgery Sensational od Garden Gourmet

Usmaż Sensational Burgery Garden Gourmet na patelni zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Alternatywnie upiecz je w piekarniku lub we frytkownicy beztłuszczowej. Niezależnie od opcji, którą wybierzesz, burger wegański będzie smakował wyśmienicie.

6. Złóż swojego burgera portobello i delektuj się!

Ułóż paski papryki i awokado na dwóch częściach portobello. Dodaj liście szpinaku, kiełki lucerny i Sensational Burgera. Nałóż na burgery mieszankę jogurtową i udekoruj kępką smażonej marchewki. Umieść drugą część potobello na wierzchu i alternatywnie posyp sezamem. Przepyszne danie wegańskie, w którym główną rolę gra aromatyczny burger bez mięsa, jest gotowe do podania. Smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
33.9 Gramy
Wartość energetyczna
563.2 Kilokalorie
Tłuszcze
38.3 Gramy
Białko
27.2 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!