Rozgrzej na patelni łyżkę oleju. Dodaj pokruszone Garden Gourmet Sensational Burger i smaż przez 7 minut, często mieszając. Dodaj sos pomidorowy, pieprz i czosnek i wymieszaj. Możesz również dodać odrobinę ulubionych ziół do smaku. Podsmaż na małym ogniu przez 2-3 minuty, stale mieszając. Dodaj karmelizowaną cebulę i ponownie wymieszaj.
Składniki
Wegańska quesadilla z Garden Gourmet Sensational Burger
Planujesz wegańskie menu na piknik lub grilla? A może chcesz urozmaicić swoje obiady i lunche do pracy? Wegańska quesadilla z Garden Gourmet Sensational Burger to pomysł dla Ciebie. W tortilli poza mięsem znajdzie się miejsce na soczyste owoce, karmelizowaną cebulę oraz... wegański ser. Schrup ją, jest pyszna!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papaję i mango pokrój na małe kostki. Gruszkę i rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, a sałatę w paski "julienne". Posiekaj kolendrę i wymieszaj z papają i mango.
Posmaruj tortille kremowym wegańskim serkiem pleśniowym. Rozłóż kawałki gruszki na połowie placka. Dodaj pokrojone rzodkiewki i przykryj mieszanką z patelni. Na wierzchu rozłóż sałatę i posyp ją mieszanką papai i mango. Jeżeli chcesz, żeby danie było nieco bardziej pikantne, możesz dodać papryczki jalapeno.
Złóż tortille na pół. Opcjonalnie podgrzej na patelni lub grillu aż delikatnie się zarumieni i będzie chrupiąca.
Na deser przygotuj owoce, np. banany lub jabłka, które łatwo przetransportować i podzielić na porcje.