Wegańska Quesadilla HR

Wegańska quesadilla z Garden Gourmet Sensational Burger

porcja 4 porcje
Czas trwania 30 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Sensational Burger
4 tortille
100 g sosu pomidorowego
120 g karmelizowanej cebuli
120 g gruszek
60 g mango
60 g papai
40 g sałaty
25 g rzodkiewki
120 g wegańskiego kremowego sera pleśniowego
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Trochę świeżej kolendry
Trochę czosnku granulowanego
Szczypta soli i pieprzu do smaku
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegańska quesadilla z Garden Gourmet Sensational Burger

Planujesz wegańskie menu na piknik lub grilla? A może chcesz urozmaicić swoje obiady i lunche do pracy? Wegańska quesadilla z Garden Gourmet Sensational Burger to pomysł dla Ciebie. W tortilli poza mięsem znajdzie się miejsce na soczyste owoce, karmelizowaną cebulę oraz... wegański ser. Schrup ją, jest pyszna!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj Sensational Mielone

Rozgrzej na patelni łyżkę oleju. Dodaj pokruszone Garden Gourmet Sensational Burger i smaż przez 7 minut, często mieszając. Dodaj sos pomidorowy, pieprz i czosnek i wymieszaj. Możesz również dodać odrobinę ulubionych ziół do smaku. Podsmaż na małym ogniu przez 2-3 minuty, stale mieszając. Dodaj karmelizowaną cebulę i ponownie wymieszaj.

2. Pokrój warzywa i owoce

Papaję i mango pokrój na małe kostki. Gruszkę i rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, a sałatę w paski "julienne". Posiekaj kolendrę i wymieszaj z papają i mango.

3. Skomponuj swoją quesadille

Posmaruj tortille kremowym wegańskim serkiem pleśniowym. Rozłóż kawałki gruszki na połowie placka. Dodaj pokrojone rzodkiewki i przykryj mieszanką z patelni. Na wierzchu rozłóż sałatę i posyp ją mieszanką papai i mango. Jeżeli chcesz, żeby danie było nieco bardziej pikantne, możesz dodać papryczki jalapeno.

4. Złóż, podgrzej i gotowe. Smacznego!

Złóż tortille na pół. Opcjonalnie podgrzej na patelni lub grillu aż delikatnie się zarumieni i będzie chrupiąca.

5. Zadbaj o deser

Na deser przygotuj owoce, np. banany lub jabłka, które łatwo przetransportować i podzielić na porcje.

Recipe created by
Garden Gourmet
chef_cooking

Culinary tip

Przygotuj przystawkę
Jeśli chcesz uzupełnić przepis o zdrową przystawkę, pokrój marchewkę i paprykę w słupki i spakuj osobno hummus, który będzie pysznym dipem do warzyw. Możesz również przygotować własny sos jogurtowy lub czosnkowy.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
27.2 Gramy
Wartość energetyczna
354.4 Kilokalorie
Tłuszcze
19.2 Gramy
Białko
18.7 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!