Szalotkę pokrój w bardzo drobną kostkę. Następnie posiekaj natkę pietruszki i zetrzyj parmezan.
Składniki
Stek wegetariański z sosem z gorgonzoli
Wegetariańskie steki, które smakują, jak prawdziwe mięso? To możliwe! Dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale tęsknią za smakami, które zapamiętali z czasów mięsnej diety, stek z sosem z gorgonzoli i masłem czosnkowym będzie udanym powrotem do przeszłości. Danie będzie też prawdziwą gratką dla miłośników sera. Z czym możesz go serwować? Steka z sosem z gorgonzoli podawaj z ziemniaczanym puree i sałatą z sosem winegret. Możesz też dodać do niego grubo cięte frytki. Daj się zaskoczyć smakiem i soczystością tego steka!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W rondelku rozgrzej odrobinę oliwy i obsmaż na niej szalotkę. Kiedy będzie miękka, dodaj śmietankę i całość zagotuj. Dodaj pokrojoną na kawałki gorgonzolę i dokładnie wymieszaj. Kiedy się rozpuści dodaj parmezan oraz posiekaną natkę pietruszki. Podgrzewaj mieszając do momentu kiedy wszystkie składniki połączą się w kremowy sos. Dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Połóż na nim Sensational burger Garden Gourmet i dodaj rozgnieciony ząbek czosnku oraz zioła. Smaż całość na średniej mocy, aż „stek” się ładnie zarumieni. Od czasu do czasu podlewaj tłuszczem z przyprawami, aby smaki przeniknęły „stek”.
Sensational stek podawaj z masłem czosnkowym i sosem gorgonzola.