Kumpir - faszerowane bataty z burgerem sensational

Kumpir z batatami oraz burgerem Sensational

porcja 2 porcje
Czas trwania 1 H. 25 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

4 bataty
2 sztuki awokado
1 cebula
1 puszka czarnej fasoli
4 łyżki przecieru pomidorowego
1 czosnek
1 limonka
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta ostrej papryki
mango (do sosu)
1 cebula (do sosu)
1 papryczka jalapeño (do sosu)
2 łyżki pasty paprykowej (do sosu)
1 opakowanie Garden Gourmet Sensational Burger
garść świeżej kolendry
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Kumpir z batatami oraz burgerem Sensational

Te wegańskie faszerowane bataty z burgerami Garden Gourmet Sensational to nowoczesna wersja tureckiego kumpira, która oczaruje nawet najbardziej wymagających krytyków swoimi pikantnymi i słodkimi nutami! Idealne na grilla, z pewnością zrobią wrażenie na Twoich gościach i staną się hitem każdej imprezy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. PIECZ BATATY

Przygotuj bataty pół dnia lub dzień wcześniej. Rozgrzej piekarnik do 200 ºC. Owiń każdy batat folią aluminiową. Umieść je na blasze do pieczenia i piecz przez około 45 minut. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia.

2. PRZYGOTUJ GUACAMOLE

Obierz i rozgnieć awokado, a następnie wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem i obficie skrop sokiem z limonki.

3. PRZYGOTUJ SOS MANGO SALSA

Pokrój mango w bardzo drobne kostki. Wymieszaj z drobno posiekaną czerwoną cebulą, papryczką jalapeño (bez pestek), czerwoną papryką (bez pestek) i kolendrą.

4. PRZYGOTUJ FARSZ Z BURGERA SENSATIONAL

Obierz i posiekaj cebulę. Smaż rozdrobnionego na małe kawałki burgera Garden Gourmet Sensational z cebulą na patelni na niewielkiej ilości oleju, doprawiając solą, papryką i kminem rzymskim. Odcedź czarną fasolę i dodaj ją do mieszanki na patelni wraz z kostkami pomidorów. Podgrzewaj, aż się dobrze połączy, a następnie odstaw do ostygnięcia.

5. GRILUJ FASZEROWANE BATATY I PODAJ

Rozwiń bataty i wypełnij je farszem z burgera sensational. Luźno owiń folią aluminiową. Podgrzewaj faszerowane bataty na grillu przez około 15 minut. Rozwiń je i podawaj z guacamole i mango salsa. Udekoruj kolendrą.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
239.2 Gramy
Wartość energetyczna
1655.5 Kilokalorie
Tłuszcze
52.6 Gramy
Białko
70.8 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!