Przygotuj bataty pół dnia lub dzień wcześniej. Rozgrzej piekarnik do 200 ºC. Owiń każdy batat folią aluminiową. Umieść je na blasze do pieczenia i piecz przez około 45 minut. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia.
Składniki
Kumpir z batatami oraz burgerem Sensational
Te wegańskie faszerowane bataty z burgerami Garden Gourmet Sensational to nowoczesna wersja tureckiego kumpira, która oczaruje nawet najbardziej wymagających krytyków swoimi pikantnymi i słodkimi nutami! Idealne na grilla, z pewnością zrobią wrażenie na Twoich gościach i staną się hitem każdej imprezy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obierz i rozgnieć awokado, a następnie wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem. Dopraw solą, pieprzem i obficie skrop sokiem z limonki.
Pokrój mango w bardzo drobne kostki. Wymieszaj z drobno posiekaną czerwoną cebulą, papryczką jalapeño (bez pestek), czerwoną papryką (bez pestek) i kolendrą.
Obierz i posiekaj cebulę. Smaż rozdrobnionego na małe kawałki burgera Garden Gourmet Sensational z cebulą na patelni na niewielkiej ilości oleju, doprawiając solą, papryką i kminem rzymskim. Odcedź czarną fasolę i dodaj ją do mieszanki na patelni wraz z kostkami pomidorów. Podgrzewaj, aż się dobrze połączy, a następnie odstaw do ostygnięcia.
Rozwiń bataty i wypełnij je farszem z burgera sensational. Luźno owiń folią aluminiową. Podgrzewaj faszerowane bataty na grillu przez około 15 minut. Rozwiń je i podawaj z guacamole i mango salsa. Udekoruj kolendrą.