Sensational Burger Wraps

Wrapy z Sensational Burgerem

porcja 2 porcje
Czas trwania 37 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Sensational Burger
mały pęczek młodego jarmużu lub szpinaku
¼ czerwonej kapusty
1 awokado
1 limonka
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
1 łyżka crème fraîche
2 pomidory
1 czerwona papryka
2 łyżki majonezu
1 łyżka salsy pomidorowej
2 tortille
30 g groszku (opcjonalnie)
30 g kukurydzy (opcjonalnie)
50 g fasoli kidney (opcjonalnie)
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wrapy z Sensational Burgerem

Masz dość tradycyjnych burgerów? Wypróbuj nasz Sensational Burger we wrapie - wszystko co kochasz w burgerach zapakowane w tortillę! To fantastyczne połączenie świeżych warzyw, aromatycznych sosów, wyselekcjonowanych przypraw i roślinnego mięsa. Danie wegańskie na obiad idealne dla całej rodziny!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Wymieszaj kapustę z sokiem z limonki

Dokładnie umyj i osusz czerwoną kapustę. Poszatkuj ją na bardzo cienkie paski. Wyciśnij sok z limonki. Skrop kapustę sokiem, całość dokładnie wymieszaj i odłóż na bok.

2. Przygotuj guacamole

Wydrąż miąższ z awokado i rozgnieć go widelcem. Postaraj się uzyskać jak najbardziej gładką masę. Drobno posiekaj czosnek lub przeciśnij go przez praskę, a następnie połącz z awokado, crème fraiche, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.

3. Przygotuj warzywa

Dokładnie umyj i osusz pomidory oraz paprykę. Pokrój pomidory w drobną kostkę, a paprykę w cienkie paski.

4. Wymieszaj salsę pomidorową z majonezem

Przełóż majonez i salsę pomidorową do miseczki. Całość dokładnie wymieszaj.

5. Przygotuj burgery Sensational

Podsmaż burgery Sensational na patelni zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Alternatywnie możesz także upiec je w piekarniku, co zajmie Ci kilka minut więcej, jednak będzie wymagało mniej Twojej uwagi. Burger wegański doskonale smakuje także przygotowany na grillu.

6. Podgrzej tortillę

Delikatnie podgrzej tortillę z obu stron na suchej patelni. Alternatywnie możesz także włożyć placki do piekarnika, kiedy burger roślinny będzie się piekł. Pamiętaj jednak, aby trzymać je w cieple jedynie chwilę, ponieważ w przeciwnym razie staną się suche i łamliwe.

7. Złóż wrap i ciesz się smakiem!

Rozłóż warstwę guacamole na tortilli. Dodaj paprykę pokrojoną w paski, pomidora pokrojonego w kostkę, czerwoną kapustę i jarmuż. Następnie czas na burger bez mięsa. Połóż go na wierzchu i polej sosem pomidorowo-majonezowym. Zwiń tortillę w rulon i zawiń jej końce. Przekrój tortillę na pół i podawaj pozostałą pastą z awokado. Możesz także zapakować tortillę w folię aluminiową, dzięki czemu danie wegańskie pozostanie dłużej ciepłe.

8. Przenieś swój wrap na wyższy poziom!

Wskazówka szefa kuchni: Ulepsz swój wrap, podając go z ciepłą fasolą nerkowatą zmieszaną z kukurydzą i groszkiem. Dzięki temu ten przepis wegański będzie jeszcze smaczniejszy!

chef_cooking

Culinary tip

Wskazówka szefa kuchni: pyszne z ciepłą fasolą zmieszaną z kukurydzą i groszkiem.
Wskazówka szefa kuchni: pyszne z ciepłą fasolą zmieszaną z kukurydzą i groszkiem.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
58 Gramy
Wartość energetyczna
614.1 Kilokalorie
Tłuszcze
32.5 Gramy
Białko
28.3 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!