Wegański burger z hummusem

Wegański burger z hummusem

porcja 2 porcje
Czas trwania 28 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

Opakowanie Garden Gourmet Sensational Burger
¼ małej czerwonej kapusty
1 ogórek
50 g marchewki, obranej i drobno poszatkowanej
1 cytryna
50 g roszponki lub dowolnej innej zielonej sałaty
2 bułki brioche do burgerów
1 łyżka wegańskiego majonezu czosnkowego lub pikantnego
świeżo zmielony czarny pieprz
2 łyżki musu z czerwonej papryki o obniżonej zawartości tłuszczu
garść świeżej rzeżuchy (opcjonalnie)
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegański burger z hummusem

Zobacz, jak wysokiego burgera możesz zrobić z warstwami chrupiącej sałatki, hummusu z czerwonej papryki, naszego delikatnego Sensational Burgera Garden Gourmet i kremowego majonezu! To nie tylko zachwycające wizualnie, ale także niezwykle smaczne danie wegańskie na obiad, kolację lub przekąskę w trakcie zabieganego dnia. Stwórz coś, co wywoła zachwyt wśród Twoich bliskich. Spróbuj, jak smakuje burger roślinny z idealnie dobranymi dodatkami.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj czerwoną kapustę

Dokładnie umyj i osusz czerwoną kapustę za pomocą kuchennego ręcznika papierowego. Poszatkuj warzywo na średniej wielkości kawałki i dopraw sokiem z cytryny oraz czarnym pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw, aby smaki się przeniknęły, a przepis wegański był wyjątkowo aromatyczny.

2. Przygotuj sałatkę z ogórków

Dokładnie umyj ogórka wraz ze skórką i osusz go kuchennym ręcznikiem papierowym. Za pomocą obieraczki pokrój ogórka na cienkie wstążki. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.

3. Usmaż Sensational Burgera Garden Gourmet

Usmaż Sensational Burgera Garden Gourmet na patelni z wykorzystaniem łyżeczki oleju zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nie zapomnij o tym, aby przewrócić go w połowie pieczenia. Alternatywnie burger wegański doskonale smakuje także upieczony w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem lub przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej.

4. Podpiecz bułki na patelni

Przekrój bułki na połówki i opiecz je na suchej patelni. Rób to do momentu, aż będą złociste. Alternatywnie możesz także podgrzać je w piekarniku w czasie, kiedy będzie się piekł burger bez mięsa - pamiętaj jednak, aby robić to maksymalnie przez 1-2 minuty.

5. Zacznij składanie burgera

Posmaruj podgrzane spody bułek odrobiną hummusu z czerwonej papryki. Następnie wyłóż roszponkę i czerwoną kapustą, tworząc z nich pierwszą warstwę. Powinna być ona średniej grubości.

6. Złóż burgera do końca

Na jednej połówce bułki ułóż Sensational Burgera Garden Gourmet. Na jego wierzchu wyłóż sałatę z marchewką, wegański majonez i sałatkę z ogórka. Grubo posiekaj rzeżuchę i stwórz z niej ostatnią warstwę. Na tak przygotowanego burgera nałóż drugą połówkę bułki.

7. Zajadaj i smacznego!

Danie wegańskie jest już gotowe! Wbij w niego patyczek, aby poszczególne warstwy nie spadały podczas jedzenia. Podawaj od razu po przygotowaniu i smacznego!

chef_cooking

Culinary tip

Wzbogać swój majonez!
Jeśli chcesz, możesz dodać kimchi lub posiekane kapary do majonezu przed włożeniem go do bułki, aby uzyskać dodatkowy akcent smakowy.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
45.3 Gramy
Wartość energetyczna
459.4 Kilokalorie
Tłuszcze
19.8 Gramy
Białko
19.4 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!