Dokładnie umyj i osusz czerwoną kapustę za pomocą kuchennego ręcznika papierowego. Poszatkuj warzywo na średniej wielkości kawałki i dopraw sokiem z cytryny oraz czarnym pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw, aby smaki się przeniknęły, a przepis wegański był wyjątkowo aromatyczny.
Składniki
Wegański burger z hummusem
Zobacz, jak wysokiego burgera możesz zrobić z warstwami chrupiącej sałatki, hummusu z czerwonej papryki, naszego delikatnego Sensational Burgera Garden Gourmet i kremowego majonezu! To nie tylko zachwycające wizualnie, ale także niezwykle smaczne danie wegańskie na obiad, kolację lub przekąskę w trakcie zabieganego dnia. Stwórz coś, co wywoła zachwyt wśród Twoich bliskich. Spróbuj, jak smakuje burger roślinny z idealnie dobranymi dodatkami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dokładnie umyj ogórka wraz ze skórką i osusz go kuchennym ręcznikiem papierowym. Za pomocą obieraczki pokrój ogórka na cienkie wstążki. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Usmaż Sensational Burgera Garden Gourmet na patelni z wykorzystaniem łyżeczki oleju zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nie zapomnij o tym, aby przewrócić go w połowie pieczenia. Alternatywnie burger wegański doskonale smakuje także upieczony w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem lub przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej.
Przekrój bułki na połówki i opiecz je na suchej patelni. Rób to do momentu, aż będą złociste. Alternatywnie możesz także podgrzać je w piekarniku w czasie, kiedy będzie się piekł burger bez mięsa - pamiętaj jednak, aby robić to maksymalnie przez 1-2 minuty.
Posmaruj podgrzane spody bułek odrobiną hummusu z czerwonej papryki. Następnie wyłóż roszponkę i czerwoną kapustą, tworząc z nich pierwszą warstwę. Powinna być ona średniej grubości.
Na jednej połówce bułki ułóż Sensational Burgera Garden Gourmet. Na jego wierzchu wyłóż sałatę z marchewką, wegański majonez i sałatkę z ogórka. Grubo posiekaj rzeżuchę i stwórz z niej ostatnią warstwę. Na tak przygotowanego burgera nałóż drugą połówkę bułki.
Danie wegańskie jest już gotowe! Wbij w niego patyczek, aby poszczególne warstwy nie spadały podczas jedzenia. Podawaj od razu po przygotowaniu i smacznego!