Sensational Portobello spicy "caprese" Burgers

Sensational Burger z BBQ Portobello Caprese

porcja 4 porcje
Czas trwania 25 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

2 opakowania Garden Gourmet Sensational Burger
8 grzybów portobello
2 pomidory
1 torebka rukoli
1 kulka wegańskiego sera mozzarella
4 łyżeczki pikantnego czerwonego pesto
Trochę bazylii
Trochę soli i pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Sensational Burger z BBQ Portobello Caprese

Marzy Ci się oryginalny przepis wegański? Chcesz urozmaicić swojego zwykłego burgera? To jest Twoja szansa! Wypróbuj tę roślinną wersję przepysznego posiłku z grzybami portobello i Sensational Burgerem od Garden Gourmet. Dzięki niezwykłemu połączeniu, które zostało przełamane czerwonym pesto, wprost rozpływa się w ustach. Idealnie nadaje się na kolację z partnerem, danie wegańskie na obiad z rodziną lub popisowy przepis na spotkanie ze znajomymi. A co najważniejsze, przygotujesz go w mniej niż pół godziny. Wypróbuj już teraz!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj pesto

Przygotuj czerwone pesto w robocie kuchennym (opcjonalnie kup gotowe). Aby samodzielnie przygotować pikantne, czerwone pesto, potrzebujesz: 150 g suszonych pomidorów (słoik), 100 g pieczonej/grillowanej papryki (słoik), 4 czerwone papryczki chili (bez pestek), 1 łyżkę orzeszków piniowych, 2 ząbki czosnku, 25 g parmezanu lub wegańskiego tartego sera i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Zmiel wszystkie składniki (poza oliwą) w robocie kuchennym. W trakcie mielenia dodawaj oliwę z oliwek. W razie potrzeby dopraw solą i całość dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut, aby to danie wegańskie stało się jeszcze bardziej aromatyczne.

2. Przygotuj warzywa, mozzarellę i grzyby

Dokładnie umyj i osusz paprykę oraz pomidory. Pokrój warzywa w cienkie plasterki. Opłucz także pod bieżącą wodą portobello i odetnij łodygi.

3. Przygotuj Sensational Burgery od Garden Gourmet

Ugrilluj Sensational Burgery od Garden Gourmet na grillu. Utrzymuj je w cieple, owijając w kawałek folii aluminiowej i kładąc na krawędzi grilla. Alternatywnie burger roślinny świetnie smakuje także przyrządzony w piekarniku lub na patelni z użyciem niewielkiej ilości oleju.

4. Grilluj portobello

Wyłóż portobello na grilla i grilluj przez kilka minut z obu stron. Następnie posyp grzyby solą i pieprzem. Wetrzyj przyprawy portobello, aby naciągnęły smakiem.

5. Zacznij składać burgera

Umieść 4 kawałki portobello na talerzu i posyp rukolą. Kolejny krok to burger bez mięsa - połóż go na wierzchu, a następnie przykryj plasterkiem wegańskiej mozzarelli oraz kawałkami pomidora.

6. Dokończ składanie burgera i smacznego!

Mozzarellę i pomidory posmaruj łyżką pikantnego pesto, a następnie udekoruj bazylią i plasterkami czerwonej papryki. Umieść pozostałe 4 portobello na wierzchu. Oryginalny i przepyszny burger wegański jest już gotowy! Najlepiej jeść go na ciepło. Smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
15.4 Gramy
Wartość energetyczna
338.9 Kilokalorie
Tłuszcze
20.4 Gramy
Białko
22.1 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!