Dokładnie umyj pomidora, osusz i pokrój go w plastry o średniej grubości. Następnie obierz cebulę i posiekają ją w krążki. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i wrzuć na nią cebulę. Smaż, aż lekko się zarumieni, nie zapominając o mieszaniu, aby uniknąć przypalenia.
Składniki
Sensational Burger do podziału
Wypróbuj naszego Sensational Burgera od Garden Gourmet, który swoim smakiem i zapachem do złudzenia przypomina oryginalne mięso wołowe. Dzięki połączeniu z chrupiącym pieczywem, świeżymi warzywami i aromatycznymi sosami, będzie to idealne danie wegańskie na obiad, kolację lub szybką przekąskę w trakcie zabieganego dnia. Przygotuj go dla siebie, swojej rodziny i przyjaciół. Skosztuj już teraz!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pokrój bułkę na trzy części trzymając nóż poziomo tak, aby uzyskać dolną, środkową i górną warstwę. Następnie opiecz każdą z nich na suchej, rozgrzanej patelni do uzyskania lekko złotego koloru. Alternatywnie możesz także podgrzać bułkę w piekarniku, jednak pamiętaj, aby robić to przez maksymalnie 1-2 minuty - w przeciwnym razie stanie się sucha i twarda.
Dokładnie umyj sałatę. Następnie włóż jej liście do lodowatej wody i odstaw na bok. Dzięki temu będzie znacznie bardziej chrupiąca, a cały przepis wegański jeszcze bardziej smaczny.
Usmaż Sensational Burgery Garden Gourmet na patelni zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Następnie zdejmij je z ognia. Kiedy będą jeszcze gorące, połóż na nich plasterki sera (wegańskiego) i pozwól im się stopić. Alternatywnie burger roślinny może także zostać upieczony w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub przyrządzony we frytkownicy beztłuszczowej.
Posmaruj spód bułki majonezem. Połóż sałatę, pomidora, burger wegański od Garden Gourmet, kilka plasterków korniszona i ketchup. Następnie przykryj całość środkową częścią bułki, posmaruj ją majonezem, wyłóż na nią sałatę, smażoną cebulę i ketchup. Kolejny krok to ponownie burger bez mięsa oraz plasterki pomidora, korniszonów, majonez i ketchup. Tak przygotowane danie przykryj górną częścią bułki.
W złożonego burgera wbij patyczek, dzięki czemu poszczególne składniki nie będą się przesuwać podczas jedzenia. To danie wegańskie podawaj od razu po przygotowaniu - na ciepło. Smacznego!