Care2Share highres

Sensational Burger do podziału

porcja 2 porcje
Czas trwania 42 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Sensational Burger
2 pomidory
1 główka sałaty
1 duża czerwona cebula
oliwa z oliwek do smażenia
duża bułka hamburgerowa
4 plasterki marynowanych korniszonów
4 plastry wegańskiego sera (cheddar)
2 łyżki wegańskiego majonezu
2 łyżki ketchupu lub sosu BBQ
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Sensational Burger do podziału

Wypróbuj naszego Sensational Burgera od Garden Gourmet, który swoim smakiem i zapachem do złudzenia przypomina oryginalne mięso wołowe. Dzięki połączeniu z chrupiącym pieczywem, świeżymi warzywami i aromatycznymi sosami, będzie to idealne danie wegańskie na obiad, kolację lub szybką przekąskę w trakcie zabieganego dnia. Przygotuj go dla siebie, swojej rodziny i przyjaciół. Skosztuj już teraz!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Pokrój pomidora i podsmaż cebulę

Dokładnie umyj pomidora, osusz i pokrój go w plastry o średniej grubości. Następnie obierz cebulę i posiekają ją w krążki. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i wrzuć na nią cebulę. Smaż, aż lekko się zarumieni, nie zapominając o mieszaniu, aby uniknąć przypalenia.

2. Podpiecz bułki

Pokrój bułkę na trzy części trzymając nóż poziomo tak, aby uzyskać dolną, środkową i górną warstwę. Następnie opiecz każdą z nich na suchej, rozgrzanej patelni do uzyskania lekko złotego koloru. Alternatywnie możesz także podgrzać bułkę w piekarniku, jednak pamiętaj, aby robić to przez maksymalnie 1-2 minuty - w przeciwnym razie stanie się sucha i twarda.

3. Włóż sałatę do wody

Dokładnie umyj sałatę. Następnie włóż jej liście do lodowatej wody i odstaw na bok. Dzięki temu będzie znacznie bardziej chrupiąca, a cały przepis wegański jeszcze bardziej smaczny.

4. Przygotuj Sensational Burgera Garden Gourmet

Usmaż Sensational Burgery Garden Gourmet na patelni zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Następnie zdejmij je z ognia. Kiedy będą jeszcze gorące, połóż na nich plasterki sera (wegańskiego) i pozwól im się stopić. Alternatywnie burger roślinny może także zostać upieczony w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub przyrządzony we frytkownicy beztłuszczowej.

5. Złóż swojego burgera

Posmaruj spód bułki majonezem. Połóż sałatę, pomidora, burger wegański od Garden Gourmet, kilka plasterków korniszona i ketchup. Następnie przykryj całość środkową częścią bułki, posmaruj ją majonezem, wyłóż na nią sałatę, smażoną cebulę i ketchup. Kolejny krok to ponownie burger bez mięsa oraz plasterki pomidora, korniszonów, majonez i ketchup. Tak przygotowane danie przykryj górną częścią bułki.

6. Zajadaj i podziel się nim z przyjaciółmi

W złożonego burgera wbij patyczek, dzięki czemu poszczególne składniki nie będą się przesuwać podczas jedzenia. To danie wegańskie podawaj od razu po przygotowaniu - na ciepło. Smacznego!

chef_cooking

Culinary tip

Sałatę włóż do wody
Sałatę włóż do lodowatej wody, aby była chrupiąca.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
44.5 Gramy
Wartość energetyczna
702.2 Kilokalorie
Tłuszcze
45.2 Gramy
Białko
25.7 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!