Wiosenna sałatka z warzywnymi klopsikami

Wiosenna sałatka z warzywnymi klopsikami

porcja 4 porcje
Czas trwania 35 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet KLOPSIKI WARZYWNE
200 g kaszy quinoa
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 ugotowany burak
50 g rukoli
6 rzodkiewek
1 pomarańcza
1 cytryna
Trochę oliwy z oliwek
1 mały pęczek koperku
Szczypta soli i pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wiosenna sałatka z warzywnymi klopsikami

Mieszanka chrupiących, soczystych warzyw z lekko pikantnymi rzodkiewkami, czerwoną cebulą i rukolą, a oprócz tego, jako sycący dodatek, klopsiki i zdrowe super food - kasza quinoa: oto wiosenna sałatka z Klopsikami Warzywnymi od Garden Gourmet. Przyrządzisz ją w zaledwie 20 minut. To świetny pomysł na rodzinny i lekki obiad na wiosnę. Przepis możesz wykorzystać również na lunch do pracy. Sok z cytryny oraz pomarańcze sprawią, że sałatka będzie naprawdę orzeźwiająca. Gotowe danie możesz przybrać koperkiem lub innymi ulubionymi ziołami - mięta również będzie świetnie tutaj pasować.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Ugotuj kaszę quinoa

Ugotuj kaszę quinoa zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (przez około 12 minut), aż zmięknie. Następnie odcedź i pozostaw aż do ostygnięcia. Możesz ją również przełożyć do naczynia i od czasu do czasu przemieszać żeby przyśpieszyć ten proces.

2. Przygotuj warzywa

Buraka pokrój w kostkę, a rzodkiewki w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na odrobinie oleju, aż staną się półprzezroczyste. Dodaj kostki buraka i krótko podsmaż, a następnie zdejmij z ognia, żeby trochę ostygły.

3. Dodaj składniki do kaszy

Wymieszaj buraka, cebulę i czosnek z kaszą quinoa. Pomarańczę obierz i pokrój miąższ na kawałki.

4. Dokończ bazę sałatki

Połącz delikatnie mieszankę kaszy quinoa i buraków z rukolą, pomarańczą i rzodkiewką. Dopraw oliwą z oliwek, skórką z cytryny, sokiem oraz solą i pieprzem - wedle uznania.

5. Usmaż Klopsiki Warzywne

Usmaż Klopsiki Warzywne od Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

6. Podaj, udekoruj i gotowe. Smacznego!

Nałóż sałatkę do misek, następnie rozdziel i ułóż Klopsiki Warzywne oraz udekoruj całość koperkiem.

Recipe created by
Robert Harna
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
48.3 Gramy
Wartość energetyczna
364.8 Kilokalorie
Tłuszcze
11.7 Gramy
Białko
17.2 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!