Zielonego ogórka pokrój w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Tak przygotowane warzywa przełóż do miski i skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie delikatnie wymieszaj.
Składniki
Pulpeciki warzywne z humusem i granatem
Pulpeciki warzywne z humusem i granatem mogą być udaną przekąską, a jednocześnie, po uzupełnieniu dania o grzanki lub chlebek pita, sycącym daniem głównym. Za pomocą pity łatwo nabierzesz porcję humusu i warzyw. Soczyste i słodkokwaśne pestki granatu podkreślają nieco orzechowy smak hummusu. Nie warto z nich rezygnować! Jeśli lubisz pikle, możesz zastąpić w przepisie świeże warzywa kiszonkami, np. kiszoną rzepą, oliwkami czy papryczkami. Pulpeciki warzywne z humusem i granatem dają wiele możliwości podania.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Klopsiki piecz w piekarniku przez 15 minut w 200 st. C lub usmaż na patelni z odrobiną oliwy według instrukcji na opakowaniu.
W międzyczasie posiekaj drobno natkę pietruszki oraz wyjmij pestki z owocu granatu.
Na talerzu rozłóż warstwę humusu. Ułóż jeszcze ciepłe Klopsiki Warzywne, dodaj do nich warzywa z oliwą, a całość posyp posiekaną natką pietruszki, pokruszoną fetą oraz pestkami granatu. Danie podawaj w towarzystwie oliwy i pokrojonej w ćwiartki limonki.