Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ryż z połową cebuli. Kiedy cebula się zeszkli dodaj bulion i gotuj około 15 minut.
Składniki
Wegetariańskie Klopsy z warzywami
Wypróbuj ten wegetariański przepis na Warzywne Klopsy od Garden Gourmet w towarzystwie papryki, czarnej fasoli, kukurydzy i ryżu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na ostatnie 5 minut gotowania dorzuć fasolę do ryżu.
Przygotuj Klopsiki Warzywne w swój ulubiony sposób zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Zdejmij ryż z fasolą z patelni i odstaw.
Wrzuć na patelnie pozostałą cebulę i papryczkę chili i smaż przez 2 minuty. Następnie dodaj przyprawy (kminek i mieloną kolendrę), a po pół minuty dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Na ostatnie 5 minut gotowania dodaj klopsiki i kukurydzę.
Wyłóż ryż na talerze i polej sosem. Dla uzupełniania smaku możesz doprawić danie świeżą kolendrą.