Posiekaj kapustę i sparz ją we wrzątku, aż zmięknie. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.
Składniki
Gołąbki bez zawijania
Odkryj przepis na gołąbki bez zawijania w wersji wege! Aromatyczne warzywa i przyprawy sprawią, że te wegetariańskie gołąbki zachwycą każdego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno posiekaną cebulę, aż będzie złocista.
W dużej misce wymieszaj ugotowany ryż, rozdrobnione klopsiki warzywne Garden Gourmet, podsmażoną cebulę, sparzoną kapustę, jajka, bułkę tartą, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Uformuj z masy kotlety.
Na rozgrzanej patelni smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
Przygotuj sos: Na oliwie podsmaż drobno posiekaną cebulę, aż będzie miękka. Dodaj przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy oraz bulion. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, aż sos lekko zgęstnieje.
Gotowe gołąbki podawaj polane sosem pomidorowym