Przygotuj wybraną kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki
Klopsiki Warzywne w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą
Marzysz o gorących klopsikach z sosem na obiad, ale robienie ich wydaje Ci się zbyt pracochłonne? Warzywne Klopsiki Garden Gourmet w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą to idealny przepis dla Ciebie. Będą smakować jak u mamy! Wystarczy kilka podstawowych składników, 30 minut i Twój klasyczny polski obiad w roślinnej odsłonie gotowy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Marchewkę obierz i pokrój w półtalarki. Cebulę pokrój w niedużą kostkę i obsmaż razem z marchewką na oliwie z oliwek, aż się zarumieni i stanie się miękka. Koperek drobno posiekaj i odstaw.
Dodaj bulion i zagotuj. Dodaj musztardę oraz śmietankę i całość gotuj aż płyn się lekko zarumieni. Jeśli lubisz bardziej gęsty sos – dodaj łyżkę zasmażki.
Dodaj koperek oraz dopraw sos solą i pieprzem. Do gotowej mieszanki wrzuć klopsiki w całości i wszystko podgrzewaj przez ok. 10 min.
Podziel lekko ciepłą kasze na porcje, wyłóż na talerze i dodaj klopsiki w sosie. Dodatkowo możesz zadbać o przyjemną prezencję dania i udekorować je świeżym koperkiem.