Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. W międzyczasie rozgrzej patelnię grillową na małym ogniu. Paprykę i cukinię pokrój w paski, a cebulę w cienkie półtalarki. Na koniec posiekaj drobno koperek i odłóż na bok - przyda się później do stworzenia sosu.
Składniki
Mini wrapy z Filecikami Roślinnymi
Jeśli szukasz lekkiej przystawki na brunch, lunch lub przyjęcie z przyjaciółmi, mini wrapy z Filecikami Roślinnymi Garden Gourmet będą wspaniałą propozycją. Lekko podsmażone na grillowej patelni warzywa do wrapów pozostaną chrupkie, soczyste, a jednocześnie nie stracą swoich cennych wartości odżywczych. Koperek i sok z cytryny dodadzą daniu świeżości - choć możesz też zastosować inne zioła. Świeża mięta lub kolendra również będą tutaj świetnie pasować.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Smaż warzywa na patelni grillowej do uzyskania chrupiącej skórki. Grillowane Fileciki Roślinne smaż na odrobinie oleju na patelni przez kilka minut. Napełnij wrapy warzywami i Filecikami Roślinnymi Garden Gourmet, zwiń je w stożek i zabezpiecz wykałaczką. Ułóż je na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku tuż przed podaniem przez kilka minut, aż ltortille lekko się zarumienią, staną chrupkie i zachowają swój kształt.
Jogurt wymieszaj z majonezem, dopraw sokiem i skórką z cytryny oraz solą i pieprzem. Wmieszaj do sosu drobno posiekany koperek. Sos podawaj razem z wrapami.