Przygotuj Fileciki Roślinne od Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeżeli chcesz możesz je doprawić np. ziołami wedle uznania.
Składniki
Bajgiel z grillowanymi filecikami i sosem musztardowym
Masz ochotę na kanapkę, ale znudziły Ci się tradycyjne połączenia? Sięgnij po chrupiącego bajgla z Filecikami Roślinnymi Garden Gourmet i sosem musztardowym. To łatwy, wegetariański i przepyszny przepis, który zachwyci Ciebie i Twoich najbliższych. Charakteru dodadzą kanapce również ogórkowe pikle - nie rezygnuj z tego dodatku. Bajgiel z Filecikami Roślinnymi Garden Gourmet i sosem musztardowym świetnie sprawdzi się w weekendowym, piknikowym i grillowym menu. Nadaje się również na lunch - uzupełnij go o sałatkę i pełnowartościowe danie obiadowe do pracy gotowe.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pietruszkę i pikle posiekaj bardzo drobno. Następnie wymieszaj je z czosnkiem w proszku, musztardą i wybranym jogurtem roślinnym. Skosztuj sos i w razie potrzeby dopraw tak jak lubisz.
Pokrusz lub posiekaj orzechy włoskie, a szalotkę pokrój na cienkie plasterki. Bajgiel przekrój na pół i rozprowadź równomiernie sos musztardowy na dwóch połówkach.
Rozłóż orzechy na dolnej części bajgla. Na wierzchu połóż pokrojoną marchewkę i rzeżuchę. Ułóż Fileciki Roślinne i posyp je plastrami szalotki. Na koniec przykryj całość drugą połową bajgla.