Fileciki grilowane Garden Gourmet skrop odrobiną oleju i wymieszaj z łyżką przyprawy do gyrosa i podsmaż na rozgrzanym oleju, aż będą złociste i chrupiące.
Składniki
Grecki roślinny gyros
Odkryj wyjątkowy smak Grecji z roślinnymi filecikami Garden Gourmet! Nasz przepis na gyros, to doskonała alternatywa dla tradycyjnej wersji. Pełne aromatycznych przypraw i ziół, idealnie przypomina klasyczne greckie gyros, oferując jednocześnie lekkość. Delikatne i soczyste kawałki roślinnego gyrosu doskonale komponują się z chrupiącymi warzywami, świeżym sosem tzatziki i ciepłą pitą. Idealne na szybki obiad, kolację czy jako wyśmienita przekąska na spotkanie z przyjaciółmi. Smakuj bez wyrzutów sumienia i ciesz się pełnią greckiego smaku w wegańskiej odsłonie!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Frytki upiecz w piekarniku lub usmaż na złocisty kolor zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ogórka pokrój w cienkie plasterki, a czerwoną cebulę w cienkie krążki. Sałatę opłucz i osusz.
W miseczce wymieszaj majonez z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanymi listkami mięty, sokiem z cytryny oraz dopraw solą i pieprzem do smaku.
Na talerzu rozłóż garść sałaty, plasterki ogórka i krążki cebuli. Na wierzchu ułóż podsmażone fileciki gyros oraz frytki.
Całość podawaj z przygotowanym sosem na boku lub polaną sosem według uznania.