Nachosy zmiksuj z bułką tartą w malakserze lub przy pomocy blendera. Następnie jajka wbij do miseczki i dokładnie wymieszaj widelcem, aż do powstania jednolitej barwy. Do osobnej miseczki wsyp mąkę oraz przyprawy i starannie wymieszaj. Odstaw gotowe mieszanki na bok.
Składniki
Wegetariańskie nuggetsy w kukurydzianej panierce
Nuggetsy to niezawodna przekąska do meczu lub filmu - przygotuj je na wspólny wieczór przed ekranem. Nuggetsy z "kurczaka" w kukurydzianej panierce smakują tak, jak te w znanych amerykańskich fast foodowych restauracjach. Wystarczy 30 minut i Fileciki Roślinne od Garden Gourmet, by wyczarować w kuchni półmisek chrupiących, bezmięsnych kąsków, które smakują jak oryginalne nuggetsy. Propozycję panierki możesz potraktować jako inspirację i pole do własnych eksperymentów. Z powodzeniem możesz wykorzystać inne przyprawy i tworzyć własne kompozycje smaków. Do nuggetsów najlepiej pasuje sos czosnkowy, choć w lżejszej wersji, sprawdzi się też np. paprykowo-pomidorowa salsa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Fileciki Roślinne od Garden Gourmet dokładnie obtocz w przygotowanej mące z przyprawami, a następnie zanurz w jajku i opanieruj z każdej strony w kukurydzianej panierce z nachosów.
Rozgrzej olej do 180 st.C. Smaż nuggetsy partiami, aż panierka stanie się złocista i chrupiąca. Gotowe kąski wyłóż na talerze i przy pomocy serwetki lub ręcznika papierowego odsącz delikatnie z tłuszczu.
Culinary tip
Nuggetsy z Filecików Roślinnych możesz podać również z pieczonymi frytkami z ziemniaków lub batatów.