Obierz czosnek, a następnie umyj i osusz z nadmiaru wilgoci. Posiekaj go w bardzo drobną kostkę lub przeciśnij przez praskę. Ogórka konserwowego pokrój w niewielką kostkę.
Składniki
Wege mini burger z nuggetsami
Szukasz szybkiej przekąski? A może zastanawiasz się, co położyć na stole podczas spotkania z przyjaciółmi? Zrób mini burgery z Nuggetsami Roślinnymi od Garden Gourmet w roli głównej. To przepyszne połączenie wegańskiego produktu ze świeżymi warzywami i idealnie dobranymi sosami, które pokocha każdy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zmiażdżony czosnek wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą lub majonezem. Dodaj ogórka kiszonego i całość ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odłóż na bok, aby smaki się przeniknęły, co sprawi, że to danie wegańskie będzie wyjątkowo aromatyczne.
Rozgrzej patelnię z niewielką ilością ulubionego tłuszczu. Następnie zmniejsz gaz i wyłóż na nią Nuggetsy Roślinne Garden Gourmet. Smaż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, od czasu do czasu obracając. Usmażone nuggetsy wege przełóż na dwie warstwy papierowego ręcznika kuchennego, przykryj kolejną warstwą i dociśnij, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Alternatywnie roślinne nuggetsy świetnie smakują także upieczone w piekarniku w temperaturze 200 stopni lub przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej.
Obierz cebulę, umyj, dokładnie osusz i drobno posiekaj w półksiężyce. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością tłuszczu. Smaż cebulę tak długo, aż stanie się miękka i lekko złocista.
Bułki przekrój na pół w poziomie. Następnie wyłóż je na rozgrzaną patelnię (np. po tym, jak wegańskie nuggetsy i cebula się usmażą) i podpiekaj na złocisty kolor. Pamiętaj, aby nie trzymać bułek na patelni za długo, ponieważ w przeciwnym razie staną się suche i twarde.
Dolne części podpieczonych bułek posmaruj sosem. Następnie wyłóż na nie Nuggetsy Roślinne od Garden Gourmet (po jednym na każdą bułkę).
Na tak przygotowaną bułkę z wegańskimi nuggetsami, kolejno wyłóż pomidorki koktajlowe, mix sałat, podsmażoną cebulę oraz po dwa plasterki ogórka gruntowego. Następnie na wierzch nałóż jeszcze trochę sosu (jego ilość dostosuj do własnych preferencji).
Przykryj gotowego burgera górą częścią bułeczki. W całość wbij wykałaczkę, dzięki czemu poszczególne składniki nie będą się przesuwać podczas jedzenia. Podawaj natychmiast na ciepło. Przepis wegański gotowy - smacznego!