Wege mini burger z nuggetsami

Wege mini burger z nuggetsami

porcja 6 porcji
Czas trwania 25 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

4-6 bułek do mini burgerów
1 czerwona cebula
1 opakowanie Garden Gourmet Nuggetsy Roślinne
Mix sałat
1 ogórek gruntowy
Garść pomidorków koktajlowych
1 ząbek czosnku
100 ml śmietany 12%
2 łyżki musztardy lub majonezu
1 ogórek kiszony
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wege mini burger z nuggetsami

Szukasz szybkiej przekąski? A może zastanawiasz się, co położyć na stole podczas spotkania z przyjaciółmi? Zrób mini burgery z Nuggetsami Roślinnymi od Garden Gourmet w roli głównej. To przepyszne połączenie wegańskiego produktu ze świeżymi warzywami i idealnie dobranymi sosami, które pokocha każdy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. PRZYGOTUJ WARZYWA NA SOS

Obierz czosnek, a następnie umyj i osusz z nadmiaru wilgoci. Posiekaj go w bardzo drobną kostkę lub przeciśnij przez praskę. Ogórka konserwowego pokrój w niewielką kostkę.

2. PRZYGOTUJ SOS

Zmiażdżony czosnek wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą lub majonezem. Dodaj ogórka kiszonego i całość ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odłóż na bok, aby smaki się przeniknęły, co sprawi, że to danie wegańskie będzie wyjątkowo aromatyczne.

3. USMAŻ NUGGETSY ROŚLINNE

Rozgrzej patelnię z niewielką ilością ulubionego tłuszczu. Następnie zmniejsz gaz i wyłóż na nią Nuggetsy Roślinne Garden Gourmet. Smaż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, od czasu do czasu obracając. Usmażone nuggetsy wege przełóż na dwie warstwy papierowego ręcznika kuchennego, przykryj kolejną warstwą i dociśnij, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Alternatywnie roślinne nuggetsy świetnie smakują także upieczone w piekarniku w temperaturze 200 stopni lub przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej.

4. USMAŻ CEBULĘ

Obierz cebulę, umyj, dokładnie osusz i drobno posiekaj w półksiężyce. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością tłuszczu. Smaż cebulę tak długo, aż stanie się miękka i lekko złocista.

5. PODPIECZ BUŁECZKI

Bułki przekrój na pół w poziomie. Następnie wyłóż je na rozgrzaną patelnię (np. po tym, jak wegańskie nuggetsy i cebula się usmażą) i podpiekaj na złocisty kolor. Pamiętaj, aby nie trzymać bułek na patelni za długo, ponieważ w przeciwnym razie staną się suche i twarde.

6. POSMARUJ BUŁKI SOSEM I WYŁÓŻ NUGGETSY ROŚLINNE

Dolne części podpieczonych bułek posmaruj sosem. Następnie wyłóż na nie Nuggetsy Roślinne od Garden Gourmet (po jednym na każdą bułkę).

7. ZŁÓŻ BURGERY

Na tak przygotowaną bułkę z wegańskimi nuggetsami, kolejno wyłóż pomidorki koktajlowe, mix sałat, podsmażoną cebulę oraz po dwa plasterki ogórka gruntowego. Następnie na wierzch nałóż jeszcze trochę sosu (jego ilość dostosuj do własnych preferencji).

8. ZEPNIJ WYKAŁACZKĄ I PODAWAJ!

Przykryj gotowego burgera górą częścią bułeczki. W całość wbij wykałaczkę, dzięki czemu poszczególne składniki nie będą się przesuwać podczas jedzenia. Podawaj natychmiast na ciepło. Przepis wegański gotowy - smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
30.4 Gramy
Wartość energetyczna
227.8 Kilokalorie
Tłuszcze
7 Gramy
Białko
9.8 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!