Falafel w picie

Falafel w picie

porcja 6 porcji
Czas trwania 33 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Wegański Falafel
2 awokado
Wegańska pita
1-2 łyżki soku z cytryny
½ cebuli czerwonej
1 pomidor
2-3 ząbki czosnku
200 ml jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
2 pomidory malinowe
Pęczek rzodkiewek
2 ogórki konserwowe
Kolendra świeża
Sok z połowy limonki
Sól, pieprz, oliwa z oliwek
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Falafel w picie

Kremowe, idealnie doprawione guacamole w połączeniu z Wegańskim Falafelem Garden Gourmet to coś, co koniecznie musisz spróbować. W połączeniu ze świeżymi warzywami smakuje wyśmienicie! Przygotuj ten przepis wegański na sycący obiad, lekką kolację lub danie dla przyjaciół. Razem rozkoszujcie się wyjątkową potrawą!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. PRZYGOTUJ SKŁADNIKI NA GUACAMOLE

Wydrąż miąższ z awokado i przełóż go do miseczki. Obierz, a następnie dokładnie umyj i osusz cebulkę oraz pomidory. Posiekaj je w bardzo drobną kostkę.

2. ZRÓB GUACAMOLE

Awokado skrop sokiem z cytryny i rozdrobnij widelcem. Postaraj się zrobić to jak najdokładniej - im gładsze guacamole, tym lepsze. Następnie dodaj czerwoną cebulkę i pomidory. Wymieszaj wszystkie składniki i odłóż na bok, aby poszczególne smaki się przeniknęły. Dzięki temu to danie wegańskie będzie jeszcze bardziej aromatyczne.

3. PRZYGOTUJ SOS

Obierz ząbek czosnku, umyj go pod bieżącą wodą i osusz za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Następnie drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Czosnek wymieszaj z opakowaniem jogurtu naturalnego i dwoma łyżkami majonezu. Również odłóż na bok, aby smaki się przeniknęły.

4. PRZYGOTUJ WARZYWA NA SAŁATKĘ

Umyj, osusz, a następnie pokrój w bardzo drobną kostkę dwa pomidory malinowe, połowę czerwonej cebulki, pęczek rzodkiewki i dwa ogórki konserwowe. Drobno posiekaj kolendrę. Przełóż wszystkie składniki razem do miseczki.

5. ZRÓB SAŁATKĘ

Do miseczki z warzywami i kolendrą wlej sok z połowy limonki. Dodaj szczyptę soli i pieprzu oraz łyżkę oliwy z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj i odłóż na bok, aby smaki się przeniknęły.

6. USMAŻ WEGAŃSKI FALAFEL

Rozgrzej patelnię z niewielkim dodatkiem ulubionego tłuszczu i zmniejsz ogień. Połóż na niej Wegański Falafel od Garden Gourmet i smaż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, od czasu do czasu obracając. Alternatywnie roślinne mięso świetnie smakuje także upieczone w piekarniku w temperaturze 180 stopni lub przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej.

7. PODGRZEJ PITĘ

Pitę podgrzej w mikrofali. Alternatywnie możesz także delikatnie podpiec ją na patelni, jednak uważaj, aby nie stała się zbyt sucha.

8. ZŁÓŻ DANIE I PODAWAJ!

Do cieplej pity dodaj łyżkę sosu czosnkowego, troszkę sałatki, ponownie sos czosnkowy i guacamole. Następnie włóż Wegański Falafel od Garden Gourmet, którego najlepiej wcześniej delikatnie rozgnieść. Kolejny krok to ponownie sałatka. Następnie jeszcze raz polej całość sosem czosnkowym i dodaj łyżeczkę guacamole. Pyszny, wegański falafel w picie gotowy! Smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
29.9 Gramy
Wartość energetyczna
313.9 Kilokalorie
Tłuszcze
18.9 Gramy
Białko
7.5 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!