Wydrąż miąższ z awokado i przełóż go do miseczki. Obierz, a następnie dokładnie umyj i osusz cebulkę oraz pomidory. Posiekaj je w bardzo drobną kostkę.
Składniki
Falafel w picie
Kremowe, idealnie doprawione guacamole w połączeniu z Wegańskim Falafelem Garden Gourmet to coś, co koniecznie musisz spróbować. W połączeniu ze świeżymi warzywami smakuje wyśmienicie! Przygotuj ten przepis wegański na sycący obiad, lekką kolację lub danie dla przyjaciół. Razem rozkoszujcie się wyjątkową potrawą!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Awokado skrop sokiem z cytryny i rozdrobnij widelcem. Postaraj się zrobić to jak najdokładniej - im gładsze guacamole, tym lepsze. Następnie dodaj czerwoną cebulkę i pomidory. Wymieszaj wszystkie składniki i odłóż na bok, aby poszczególne smaki się przeniknęły. Dzięki temu to danie wegańskie będzie jeszcze bardziej aromatyczne.
Obierz ząbek czosnku, umyj go pod bieżącą wodą i osusz za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Następnie drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Czosnek wymieszaj z opakowaniem jogurtu naturalnego i dwoma łyżkami majonezu. Również odłóż na bok, aby smaki się przeniknęły.
Umyj, osusz, a następnie pokrój w bardzo drobną kostkę dwa pomidory malinowe, połowę czerwonej cebulki, pęczek rzodkiewki i dwa ogórki konserwowe. Drobno posiekaj kolendrę. Przełóż wszystkie składniki razem do miseczki.
Do miseczki z warzywami i kolendrą wlej sok z połowy limonki. Dodaj szczyptę soli i pieprzu oraz łyżkę oliwy z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj i odłóż na bok, aby smaki się przeniknęły.
Rozgrzej patelnię z niewielkim dodatkiem ulubionego tłuszczu i zmniejsz ogień. Połóż na niej Wegański Falafel od Garden Gourmet i smaż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, od czasu do czasu obracając. Alternatywnie roślinne mięso świetnie smakuje także upieczone w piekarniku w temperaturze 180 stopni lub przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej.
Pitę podgrzej w mikrofali. Alternatywnie możesz także delikatnie podpiec ją na patelni, jednak uważaj, aby nie stała się zbyt sucha.
Do cieplej pity dodaj łyżkę sosu czosnkowego, troszkę sałatki, ponownie sos czosnkowy i guacamole. Następnie włóż Wegański Falafel od Garden Gourmet, którego najlepiej wcześniej delikatnie rozgnieść. Kolejny krok to ponownie sałatka. Następnie jeszcze raz polej całość sosem czosnkowym i dodaj łyżeczkę guacamole. Pyszny, wegański falafel w picie gotowy! Smacznego!