Obierz, a następnie dokładnie umyj buraki i osusz je z nadmiaru wody za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Umieść wszystkie składniki hummusu buraczanego w blenderze (buraki, jogurt wegański, sok z cytryny) i miksuj, aż uzyskasz gładką konsystencję. Zadbaj o to, aby nie pojawiły się żadnego grudki, ponieważ w przeciwnym razie to danie wegańskie nie będzie aż tak smaczne.
Składniki
Poke bowl z falafelem
Przepis pełen smaku, warzyw i kolorów! Idealny na pyszny lunch, danie wegańskie na obiad i kolację wśród bliskich. Przygotowany z Wegańskiego Falafela Garden Gourmet, połączony z wyrazistymi burakami i delikatnym awokado, smakuje nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Wypróbuj niesamowity poke bowl i daj się porwać do świata pyszności. Jeśli choć raz skosztujesz ten przepis wegański, prawdopodobnie na stałe zagości w Twoim jadłospisie!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Usmaż Wegańskiego Falafela Garden Gourmet na łyżce oleju na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Trzymaj na ogniu przez około 7-9 minut, od czasu do czasu obracając, aby uniknąć przypalenia. Alternatywnie ten falafel z ciecierzycy smakuje także doskonale upieczony w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem (7-9 minut) lub przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej (5-6 minut).
Dokładnie umyj roszponkę pod bieżącą wodą, a następnie wyłóż ją na podwójną warstwę ręcznika papierowego. Dociśnij dodatkową warstwą, aby pozbyć się nadmiaru wody. Umyj rzodkiewki i dokładnie osusz. Odetnij ogonki i zieloną cześć, a następnie pokrój je na plastry o średniej grubości. Miąższ z awokado wydrąż za pomocą łyżki kuchennej tak, aby go nie uszkodzić. Pokrój na grube plastry.
Rozgrzej suchą patelnię do wysokiej temperatury i wsyp na nią pistacje oraz migdały. Lekko zmniejsz ogień, a następnie podpiekaj ziarna do momentu, aż będą chrupiące. Mieszaj od czasu do czasu, aby uniknąć przypalenia.
Wcześniej umytą roszponkę rozłóż na talerzach. Dodaj hummus, pokrojone rzodkiewki, podprażone pistacje i migdały, fasolę oraz awokado. Następnie ułóż falafel od Garden Gourmet.
Gotowe danie dopraw czarnym sezamem, sosem jogurtowym, gałązkami kolendry i kminem rzymskim. Przepis na falafel jest już gotowy! Możesz zajadać od razu lub zabrać ze sobą na wynos.