Wegański burger z baba ganoush | Garden Gourmet

Wegański burger z baba ganoush

porcja 2 porcje
Czas trwania 20 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

2 bułki pełnoziarniste
1 grilowany bakłażan
1 ząbek czosnku
15 ml soku z cytryny
5g pasty Tahini
20 ml oliwy z oliwek
1 opakowanie Garden Gourmet Burger Roślinny
Rukola
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegański burger z baba ganoush

Wegański burger z baba ganoush to przepyszny przepis, który łączy w sobie wędzone i kremowe smaki baba ganoush z sycącym i aromatycznym wegańskim burgerem. Dzięki kremowemu i smakowitemu baba ganoush, wegańskiemu burgerowi i różnorodnym dodatkom, stanowi pyszną alternatywę dla tradycyjnych burgerów mięsnych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. PRZYGOTUJ BABA GANOUSH

Aby przygotować baba ganoush, weź upieczonego bakłażana i rozgnieć jego miąższ widelcem. Wymieszaj z czosnkiem, sokiem z cytryny, skórką, pastą tahini i oliwą z oliwek.

2. USMAŻ WEGAŃSKIEGO BURGERA

W międzyczasie przygotuj burgery zgodnie z instrukcją na opakowaniu i podpiecz przekrojone na pół bułki.

3. ZŁÓŻ BURGERA

Na jednej połówce bułki ułóż rukolę, następnie burgera, a na koniec dodaj baba ganoush i skórkę z cytryny. Dodaj pozostałą część pieczywa i ciesz się smakiem.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
59.7 Gramy
Wartość energetyczna
453.9 Kilokalorie
Tłuszcze
17.2 Gramy
Białko
20.8 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!