Aby przygotować baba ganoush, weź upieczonego bakłażana i rozgnieć jego miąższ widelcem. Wymieszaj z czosnkiem, sokiem z cytryny, skórką, pastą tahini i oliwą z oliwek.
Składniki
Wegański burger z baba ganoush
Wegański burger z baba ganoush to przepyszny przepis, który łączy w sobie wędzone i kremowe smaki baba ganoush z sycącym i aromatycznym wegańskim burgerem. Dzięki kremowemu i smakowitemu baba ganoush, wegańskiemu burgerowi i różnorodnym dodatkom, stanowi pyszną alternatywę dla tradycyjnych burgerów mięsnych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W międzyczasie przygotuj burgery zgodnie z instrukcją na opakowaniu i podpiecz przekrojone na pół bułki.
Na jednej połówce bułki ułóż rukolę, następnie burgera, a na koniec dodaj baba ganoush i skórkę z cytryny. Dodaj pozostałą część pieczywa i ciesz się smakiem.