Ustaw piekarnik na 200°C (180°C w przypadku piekarników z termoobiegiem) lub na poziom 6 w przypadku piekarników gazowych.
Składniki
Kremowy Roślinny filet Faszerowany Papryką
Szukasz czegoś wyjątkowego na weekendowy obiad? Te kremowe roślinne filety faszerowane papryką w wegetariańskim stylu, wyglądają imponująco i są naprawdę proste do przygotowania. Przygotuj je wcześniej, a następnie wstaw do piekarnika na 15 minut przed podaniem! Wypełnione kremowym wegańskim zamiennikiem sera, upieczoną czerwoną papryką i świeżą bazylią, a na wierzchu posmarowane oliwą z oliwek i włoskimi ziołami... już czujesz głód? My tak!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Za pomocą ostrego noża delikatnie natnij bok każdego fileta, tworząc głęboką kieszeń. Wymieszaj posiekaną paprykę z serkiem wegańskim, połową liści bazylii i dodaj sporą szczyptę czarnego pieprzu. Za pomocą łyżeczki wciśnij nadzienie do kieszeni w piersiach. Jeśli masz metalowy lub drewniany szpikulec, możesz użyć go do zamknięcia kieszeni, aby nadzienie nie wypadło.
Posmaruj filet oliwą z oliwek i posyp ziołami, aż będą dobrze pokryte.
Przełóż roślinne filety na blachę do pieczenia i umieść obok nich pomidorki na gałązce. Piecz przez 15-18 minut, aż będą gorące w środku.
Podawaj danie z pieczonymi pomidorkami, gotowanymi na parze warzywami, a całość posyp resztą liści bazylii. Smacznego!