Doprowadź bulion do wrzenia. Aby obrać pomidory, natnij skórkę na krzyż i blanszuj je przez kilka sekund w delikatnie gotującym się bulionie. Następnie szybko opłucz je zimną wodą i obierz skórkę. Pokrój pomidory na kawałki i usuń nasiona. Dodaj kawałki pomidorów do bulionu.
Składniki
Meksykańska Zupa Limonkowa
Ta wegańska meksykańska zupa to idealna przystawka! Łączy w sobie pikantność papryczek, świeżość i kwasowość limonek oraz smakowite kawałki filetów wegańskich. Wypróbuj koniecznie!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Delikatnie usmaż kawałki roślinnych filecików Garden Gourmet na oleju zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przekrój awokado na pół, usuń pestkę, przepołów każdą połówkę i obierz skórkę. Pokrój dymkę, czerwoną cebulę oraz papryczkę jalapeno w cienkie krążki.
Pokrój tortille na trójkąty lub paski, usmaż je na patelni z odrobiną oleju, aż się zrumienią. Dopraw bulion sokiem z limonki.
Rozdziel awokado, papryczkę jalapeno oraz kawałki filetów na głębokie talerze, a następnie zalej gorącym bulionem.
Udekoruj danie czerwoną cebulą, dymką i kolendrą, a następnie posyp chipotle lub suszoną papryką. Podawaj ze smażoną tortillą.