Przygotuj marynatę do Klopsików Warzywnych, łącząc sos sojowy, sos ostrygowy, olej sezamowy, imbir, miód, czosnek w proszku i czarny pieprz. Włóż kulki do marynaty i dokładnie obtocz je w płynie. Pozostaw do zamarynowania w lodówce na co najmniej jedną godzinę, aby smaki zdążyły się przegryźć. Możesz także zrobić marynatę dzień wcześniej i pozostawić w niej klopsiki nawet przez całą noc.
Składniki
Marynowane Klopsiki Warzywne z ryżem
Wypróbuj to aromatyczne danie wegetariańskie na obiad, przygotowane z pysznych Klopsików Warzywnych Garden Gourmet, delikatnej kukurydzy i chrupiącego granatu, idealnie połączonych z gorącym ryżem gotowanym na parze. Przepis, który pokocha cała rodzina, a goście z zachwytem poproszą o dokładkę! A co najważniejsze, przygotujesz je w zaledwie pół godziny i to nawet bez żadnych zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Zaproś Klopsiki Warzywne do swojej kuchni jak najszybciej. Przygotuj to niesamowite danie w kilku porcjach tak, aby na pewno nikomu nie zabrakło. Smacznego!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przesyp ryż na sitko i przepłucz pod bieżącą wodą, aby pozbyć się białej zawiesiny. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Zadbaj o to, aby za bardzo go nie rozgotować, ponieważ to danie wegetariańskie znacznie lepiej smakuje z ryżem al dente.
Wyciągnij Klopsiki Warzywne od Garden Gourmet z marynaty (resztę płynu zachowaj na później - przyda się do wykończenia dania). Dodaj trochę oleju na patelnię, rozgrzej i smaż kulki zgodnie z instrukcją na opakowaniu, regularnie je obracając, aby podpiekły się ze wszystkich stron. Alternatywnie możesz także przygotować je w piekarniku, co zajmie Ci tyle samo czasu.
Dokładnie umyj łodygę dymki i osusz ją ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Posiekaj na kawałki o średniej grubości i odłóż na bok.
Ugotowany ryż nałóż na miseczki, a na wierzch wyłóż Klopsiki Warzywne marki Garden Gourmet. Całość posyp nasionami sezamu, posiekaną dymką, nasionami granatu i kukurydzą. Na koniec danie polej marynatą, aby nadać mu jeszcze więcej aromatu. Szybki i pyszny przepis wegetariański na marynowane Klopsiki Warzywne z ryżem właśnie został ukończony - możesz podawać do stołu. Danie doskonale sprawdza się zarówno jedzone tuż po ugotowaniu, jak i odgrzewane w mikrofali lub w piekarniku.