W miseczce wymieszaj majonez, sok z limonki, starty czosnek i posiekaną kolendrę. Dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie odstaw na bok.
Składniki
Kalafiorowe tajskie burgery z kolendrą
Przenieś się w smakowity świat azjatyckiej kuchni z naszym przepisem na Kalafiorowe tajskie burgery! Dzięki chrupiącym sznyclom kalafiorowym Garden Gourmet oraz świeżej kolendrze, ten roślinny burger nabiera egzotycznego, tajskiego charakteru. Te burgery to idealna propozycja na szybki posiłek pełen roślinnych składników. Spróbuj, jeśli szukasz czegoś wyjątkowego – orzeźwiającej alternatywy, która zaspokoi apetyt na coś zarówno egzotycznego, jak i sycącego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sznycle z kalafiora przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu – usmaż lub upiecz, aż będą chrupiące.
Czerwoną cebulę pokrój w cienkie plasterki, a sałatę i świeżą kolendrę opłucz i osusz.
Bułki do burgerów przekrój na pół i delikatnie podpiecz. Na dolną część bułki nałóż porcję sosu, następnie ułóż sałatę, sznycel z kalafiora, plasterki cebuli i świeżą kolendrę. Na wierzch nałóż kolejną porcję sosu i przykryj górną częścią bułki.
Podawaj burgery od razu, najlepiej z frytkami lub świeżymi warzywami.