Obierz czosnek i cebulę, a następnie posiekaj je w drobną kostkę. Alternatywnie możesz także przecisnąć czosnek przez praskę. Rozgrzej łyżkę oleju na patelni, a następnie wsyp na nią posiekany czosnek i cebulę. Smaż, aż staną się złociste. Mieszaj od czasu do czasu, aby uniknąć przypalenia i równomiernie podsmażyć całość.
Składniki
Albondigas z Warzywnymi Klopsikami
Spróbuj Klopsików Warzywnych Garden Gourmet w smacznym sosie pomidorowo-czosnkowym! To pyszna i łatwa w przygotowaniu przekąska, której wykonanie zajmie Ci tylko kilkadziesiąt minut. Doskonale sprawdzi się jako danie wegańskie na obiad, kolacja w rodzinnym gronie, podwieczorek, a nawet posiłek na wynos do pracy. Poczuj aromatyczny smak klopsików oblanych kremowym sosem, którym nikt się nie oprze! Jedz od razu po ugotowaniu lub przygotuj kilka porcji i przechowuj w lodówce. To przepis wegetariański, który nadaje się do odgrzania w mikrofali, piekarniku lub na patelni. Dłużej nie zwlekaj, wypróbuj już teraz!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wlej na patelnię pokrojone w kostkę pomidory w puszce i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut. Nie zapominaj o mieszaniu (rób to co ok. 1-2 minuty), dzięki czemu danie wegetariańskie nie przywrze to patelni.
Skosztuj sosu, a w razie potrzeby dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą. Pamiętaj Klopsiki Warzywne od Garden Gourmet, będące częścią przepisu, są bardzo dobrze przyprawione, dlatego nie dodawaj zbyt dużo przypraw. Dokładnie wymieszaj całe danie.
Dodaj Klopsiki Warzywne Garden Gourmet na patelnię do sosu pomidorowego. Podgrzewaj do momentu, aż zrobią się ciepłe i przejdą aromatem sosu. Alternatywnie możesz także przygotować je na oddzielnej patelni na oleju, jeśli wolisz kulki w chrupiącej wersji. Pamiętaj o regularnym obracaniu. Doskonale smakują również pieczone w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Kiedy Klopsiki Warzywne Garden Gourmet będą już ciepłe, wyłóż je na talerz, polej sosem pomidorowo-czosnkowym i podawaj z piklami. Możesz także ozdobić całość grubo posiekaną natką z pietruszki. To danie doskonale smakuje z tostowanym pieczywem lub podpiekaną bagietką, dlatego opcjonalnie możesz je przygotować. Jedz na gorąco i rozkoszuj się niezwykłym smakiem klopsików z pomidorami. Smacznego!