Obraną cebulę pokrój w plastry, tak aby powstały z niej krążki. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej plastry cebuli, aż do skarmelizowania (około 5-10 minut na niezbyt rozgrzanej patelni).
Składniki
Wegetariański cheeseburger
Wegetariański cheeseburger to pomysł na szybkie wegetariańskie danie. Skarmelizowana cebula i rozpuszczony ser pleśniowy połączone z Burgerem Roślinnym od Garden Gourmet to prawdziwa uczta dla podniebienia. Idealnym uzupełnieniem smaków jest ugotowana i podsmażona kolba kukurydzy. Sprawdź nasz przepis na roślinnego cheesburgera, dzięki któremu w prosty i smaczny sposób odkryjesz tajniki kuchni wegetariańskiej!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Połóż Burgery Roślinne Garden Gourmet na papierze do pieczenia i piecz przez 8 minut.
Wyjmij burgery z piekarnika, na każdym ułóż po plastrze sera pleśniowego i włóż do piekarnika na kolejne 3-4 minuty.
Na ostatnie 2 minuty pieczenia do piekarnika włóż również przekrojone na pół bułki.
Kolby kukurydzy gotuj w wodzie przez 5-8 minut. Następnie mocno rozgrzej patelnię i przypiecz na niej obgotowane wcześniej kolby kukurydzy delikatnie posmarowane tłuszczem – po minucie z każdej strony.
Połóż na talerzu połówkę bułki, a na niej połowę sałaty. Na bułce z sałatą umieść burgera z serem i połowę karmelizowanej cebuli i przykryj drugą połówką bułki. Podawaj z przypieczoną kolbą kukurydzy.