Obierz i posiekaj cebulę. Rozgrzej 2 łyżki oleju do smażenia na dużej patelni i smaż kawałki filetów z cebulą przez około 5 minut, mieszając.
Składniki
2 opakowania Garden Gourmet WEGAŃSKIE FILECIKI
400 gram pomidorów
140 gram kukurydzy
250 gram czerwonej fasolii
1 sztuka cebulii
dla smaku przyprawy do dań meksykańskich (chili)
Wegańskie chili sin carne
Ożyw swoją kolację treściwym Chili Sin Carne! Pełne aromatycznych fasoli, warzyw i wegańskich kawałków filecików Garden Gourmet, to roślinna interpretacja klasycznego dania, która zaspokoi każdy głód i zachwyci wyjątkowym smakiem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. SMAŻ WEGAŃSKIE KAWAŁKI FILECIKÓW
2. DODAJ PRZYPRAWY I GOTUJ
Smaż razem z przyprawami meksykańskimi przez minutę, a następnie dodaj krojone pomidory. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 5 minut.
3. DODAJ FASOLĘ CZERWONĄ I PODAWAJ
W międzyczasie odcedź fasolę czerwoną i kukurydzę, dodaj je do potrawy i ponownie doprowadź do wrzenia.
Culinary tip
Dopasuj ilość przypraw do własnych preferencji smakowych
Jeśli lubisz potrawy bardziej pikantne, możesz zwiększyć ilość przypraw meksykańskich. Dostosuj ilość do swoich preferencji smakowych.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Węglowodany
60.2 Gramy
Wartość energetyczna
542.9 Kilokalorie
Tłuszcze
10 Gramy
Białko
51.5 Gramy