Garden Gourmet Vegan Chili Sin Carne

Wegańskie chili sin carne

porcja 2 porcje
Czas trwania 15 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

2 opakowania Garden Gourmet WEGAŃSKIE FILECIKI
400 gram pomidorów
140 gram kukurydzy
250 gram czerwonej fasolii
1 sztuka cebulii
dla smaku przyprawy do dań meksykańskich (chili)
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegańskie chili sin carne

Ożyw swoją kolację treściwym Chili Sin Carne! Pełne aromatycznych fasoli, warzyw i wegańskich kawałków filecików Garden Gourmet, to roślinna interpretacja klasycznego dania, która zaspokoi każdy głód i zachwyci wyjątkowym smakiem.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. SMAŻ WEGAŃSKIE KAWAŁKI FILECIKÓW

Obierz i posiekaj cebulę. Rozgrzej 2 łyżki oleju do smażenia na dużej patelni i smaż kawałki filetów z cebulą przez około 5 minut, mieszając.

2. DODAJ PRZYPRAWY I GOTUJ

Smaż razem z przyprawami meksykańskimi przez minutę, a następnie dodaj krojone pomidory. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 5 minut.

3. DODAJ FASOLĘ CZERWONĄ I PODAWAJ

W międzyczasie odcedź fasolę czerwoną i kukurydzę, dodaj je do potrawy i ponownie doprowadź do wrzenia.

chef_cooking

Culinary tip

Dopasuj ilość przypraw do własnych preferencji smakowych
Jeśli lubisz potrawy bardziej pikantne, możesz zwiększyć ilość przypraw meksykańskich. Dostosuj ilość do swoich preferencji smakowych.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
60.2 Gramy
Wartość energetyczna
542.9 Kilokalorie
Tłuszcze
10 Gramy
Białko
51.5 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!