Obierz ziemniaki i przekrój je na pół na równe kawałki. Gotuj w dużej ilości osolonej wody przez około 20 minut. Po ugotowaniu odcedź i odłóż na bok.
Składniki
Wegański Kotlet Mielony z gulaszem porowo-musztardowym
Kto powiedział, że dania na bazie roślin nie mogą wyśmienicie smakować? Nasz złocistobrązowy Wegański Kotlet Mielony Garden Gourmet, połączony z aromatycznym gulaszem ziemniaczanym z porem i musztardą, udowodnia, że wszyscy sceptycy się mylą. Ten przepis zapewni Ci niezwykłe doznania smakowe i sprawi, że poczujesz się jak w domu. Doskonale sprawdzi się jako danie wegańskie na obiad lub kolacje. Wypróbuj już teraz i podziel się z bliskimi!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dokładnie umyj, a następnie osusz pory za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Przekrój je wzdłuż, a następnie na plasterki o grubości 0,5 cm. Tak przygotowanego pora smaż na patelni na dużym ogniu przez kilka minut, aż będzie złocisty i chrupiący. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj. W międzyczasie obierz cebulę i pokrój ją w półpierścienie. Następnie również podsmaż na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor.
Zagotuj wegańską śmietanę z kostką rosołową i 50 ml wody. Następnie dodaj musztardę oraz odrobinę sosu sojowego i całość dokładnie wymieszaj. Jeśli sos zrobił się zbyt gęsty, dodaj więcej wody. Jeśli jest zbyt rozcieńczony, zredukuj do pożądanej gęstości. Pamiętaj, aby podczas gotowania od czasu do czasu mieszać, dzięki czemu to danie wegańskie się nie przypali.
Doprowadź mleko do wrzenia. Rozgnieć odcedzone ziemniaki i stopniowo dodawaj do nich ciepłe mleko, aż do uzyskania gładkiego puree. Dokładnie wymieszaj całość z musztardą i porem, a w razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Postaraj się, aby całe danie miało jak najgładszą konsystencję.
Usmaż Wegańskiego Kotleta Mielonego Garden Gourmet na patelni z łyżką oleju zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Od czasu do czasu obracaj, aby uniknąć przypalenia. Alternatywnie kotlet wegański smakuje także doskonale przygotowany w piekarniku.
Upieczonego Wegańskiego Kotleta Mielonego Garden Gourmet podawaj z gulaszem z czerwoną cebulą i sosem porowo-musztardowym. Całość posyp grubo posiekaną natką pietruszki. Przepis wegański gotowy - możesz zajadać ze swoimi bliskimi!