Namocz rodzynki w ciepłej wodzie - rób to przez około 10 minut. Dokładnie umyj sałatę, a następnie odsącz ją z nadmiaru wilgoci za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Wymieszaj widelcem surowy kuskus w niskim naczyniu z 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Składniki
Sałatka kuskus z warzywami i ziołami ze Sznyclem Roślinnym
Nie ma pyszniejszego posiłku niż nasza sałatka kuskus z warzywami, ziołami i Sznyclem Roślinnym Garden Gourmet. Chrupiący kotlet, delikatna kasza i aromatyczne zioła przeniosą Cię w świat pełen smaków! Skosztuj tego doskonałego połączenia razem ze swoją rodziną. Jak najszybciej przyrządź to smakowite danie wegańskie na obiad, kolację lub spotkanie z bliskimi. Smacznego!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadź około 200 ml wody do wrzenia i zalej nią kuskus tak, aby był w pełni przykryty. Pozostaw kaszę na 5 minut, aż wchłonie całą wodę. Następnie rozgnieć kuskus widelcem. Postaraj się, aby był jak najbardziej gładki.
Dokładnie umyj selera naciowego i zioła, a następnie odsącz je z nadmiaru wilgoci za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Selera naciowego pokrój w drobną kostkę, a zioła z grubsza posiekaj. Umyj także paprykę - ją pokrój na małe kawałki. Obierz dymkę, a następnie posiekaj na cienkie plasterki. Wszystkie wcześniej przygotowane warzywa i zioła wymieszaj dokładnie z kuskusem. Dopraw sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, solą i pieprzem, a następnie ponownie wymieszaj. Odstaw na bok, aby smaki się przeniknęły, a danie wegańskie stało się jeszcze bardziej aromatyczne.
Piecz Sznycla Roślinnego Garden Gourmet w piekarniku na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, aż będzie chrupiący i złocisty. Rób to zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Alternatywnie wegański sznycel smakuje również doskonale usmażony na patelni z dodatkiem łyżki oleju lub przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej.
Wcześniej przygotowane liście sałaty rozłóż na dwóch głębokich talerzach, a na ich wierzchu ułóż sałatkę z kuskusu. Całość posyp namoczonymi rodzynkami.
Sznycel Roślinny pokrój w paski i równomiernie rozłóż na sałatce. Całość dodatkowo udekoruj grubo posiekanymi ziołami. Przepis wegański ukończony - możesz podawać do stołu i delektować się tym pysznym daniem. Smacznego!