Gotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki
Makaron tagiatelle z filetem roślinnym i pieczarkami
Kurczak i grzyby to połączenie, które uwielbiamy od zawsze. Czasami prostota i klasyczne smaki są tym, czego potrzebujemy. Wypróbuj naszą wegetariańską wersję tego klasycznego dania, przygotowaną z niezwykłym wegetariańskim filetem Garden Gourmet. Prosty przepis, pełen smaku i komfortu!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej oliwę na patelni nieprzywierającej i smaż filety roślinne Garden Gourmet wraz z pieczarkami przez 5 minut, często mieszając, aż będą rumiane i dobrze podgrzane. Dodaj czosnek i smaż przez jeszcze minutę.
Wymieszaj kremowy serek w małej misce, stopniowo dodając mleko roślinne, aż sos stanie się gładki. Dopraw dużą szczyptą czarnego pieprzu, a następnie wlej sos na patelnię z filetami i pieczarkami, dobrze wymieszaj, aby smaki się połączyły.
Odcedź makaron, ale zachowaj kilka łyżek wody z gotowania. Skrop makaron odrobiną oliwy z oliwek i ułóż na talerzach. Dodaj filety roślinne do sosu razem z odrobiną wody z makaronu, mieszając wszystko razem. Nałóż filety i pieczarki na gorący makaron. Posyp świeżą pietruszką i podawaj z sałatką z rukoli.