Cebulę pokrój w bardzo cienkie plasterki. Zagotuj w rondelku wodę z cukrem, octem i solą i odstaw do przestudzenia. Tak przygotowaną marynatą zalej cebulę i odstaw na 30 minut.
Składniki
Burger w słodkiej bułce z marynowaną cebulą
Jak zrobić burgera, który smakuje jak klasyczny mięsny, ale w wersji przyjaznej zwierzętom? Możesz zrobić kotlet z grochu, ciecierzycy lub buraka... możesz też sięgnąć po gotowe rozwiązanie - roślinny burger Garden Gourmet, który przypomina w smaku mięso. Wegetariański burger w słodkiej bułce z marynowaną cebulą ucieszy nie tylko miłośników roślinnej diety. Chętnie zjedzą go również mięsożercy. Marynowana, własnoręcznie zamarynowana cebulka będzie pysznym smakowym dodatkiem do tego dania - nie pomijaj jej!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Bułkę przekrój na pół i obsmaż na suchej patelni, aż się zarumieni. Na tej samej patelni usmaż Burgery Roślinne Garden Gourmet z odrobiną oliwy. W połowie smażenia dodaj po plasterku sera na każdy burger. Smaż aż ser się rozpuści.
Bułkę posmaruj ketchupem. Ułóż liść sałaty, a na nim burgera z serem. Ogórki pokrój w plasterki i dodaj je do burgera. Marynowaną cebulę odsącz z zalewy i połóż na ogórkach. Górną bułkę posmaruj majonezem i przykryj całość.