Sałatka z Nuggetsami Roślinnymi Garden Gourmet i sałatą lodową
Polska wiosna kojarzy się z zieloną sałatą i świeżymi warzywami, które często pojawiają się na talerzu w towarzystwie kawałka kurczaka. Takie danie zazwyczaj jest ciężkie dla żołądka. Chyba ,że wykorzystasz Nuggetsy Roślinne Garden Gourmet, czyli produkty wegańskie i doskonałe zamienniki mięsa! To produkt bogaty w białko, który jednocześnie zawiera dużą porcję błonnika. Czego chcieć więcej? Do przygotowania tej przepysznej i lekkiej przekąski w dwóch porcjach będziesz potrzebować:
- 1 opakowanie Nuggetsów Roślinnych Garden Gourmet,
- 200 gramów sałaty lodowej,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 ogórka średniej wielkości
- 1 papryki średniej wielkości
- 1 małej cebuli,
- pół małego jogurtu kokosowego,
- koperek,
- pieprz.
Zacznij od przygotowania warzyw. Dokładnie umyj sałatę lodową, ogórka, paprykę i cebulę, a następnie pokrój je na średniej wielkości kostkę. Następnie przygotuj Nuggetsy Roślinne Garden Gourmet według instrukcji znajdującej się na opakowaniu. Jeśli chcesz, aby Twoja sałatka była wyjątkowo lekka, wybierz pieczenie w piekarniku zamiast smażenia na patelni. W międzyczasie stwórz swój sos. Do jogurtu kokosowego dodaj pieprz i koperek, a następnie całość wymieszaj. Wszystkie składniki podawaj razem. Świeże warzywa i zamienniki mięsa sprawią, że będziesz zachwycony lekkością i smakiem dania!
Koreczki z Filecikami Roślinnymi Garden Gourmet
Przechodzimy do pysznych, lekkostrawnych koreczków, które mogą być świetną przekąską na wiosenne dni lub też wartościowym posiłkiem. Do ich wykonania będziesz potrzebować 1 opakowania Filecików Roślinnych Garden Gourmet. To doskonałe zamienniki mięsa, a jednocześnie produkty wegetariańskie, które świetnie komponują się z warzywami. Oprócz nich przygotuj także:
- 1 pomidora,
- 1 ogórka,
- 1 paprykę czerwoną,
- 1 łyżkę oleju,
- opcjonalnie kawałek żółtego sera (najlepiej w wegańskiej wersji).
Rozgrzej olej na patelni, a następnie podsmaż na nim Fileciki Roślinne. W międzyczasie pokrój warzywa na niewielkie kawałki. Później to samo zrób także z produktami Garden Gourmet, kiedy już ostygną. Co dalej? Czas na ostatni krok! Nawlecz Twoje roślinne zamienniki mięsa, warzywa i ser na wykałaczki (lub patyczki do szaszłyków). I gotowe!
Makaron z Klopsikami Roślinnymi Garden Gourmet w sosie pomidorowym
Wydaje Ci się, że danie z makaronem nie może być lekkostrawne? Nic bardziej mylnego! W tej przekąsce wykorzystasz spaghetti kukurydziane, które idealnie nadaje się na wiosenne dni. Będziesz potrzebować:
- 1 opakowanie Klopsików Roślinnych Garden Gourmet,
- 70 gramów spaghetti kukurydzianego,
- 1 małej cebuli,
- 1 puszki pomidorów krojonych,
- 2 łyżki oleju,
- natki świeżej pietruszki.
Od czego zacząć? Od podsmażenia pokrojonej cebuli na oleju i dodania do niej pomidorów z puszki. Duś całość na niewielkim ogniu aż powstanie gęsty sos. W międzyczasie ugotuj makaron kukurydziany zgodnie z instrukcją na opakowaniu i podsmaż Klopsiki Roślinne Garden Gourmet. Całość połącz na talerzu i posyp pokrojoną natką pietruszki. W ten sposób powstało przepyszne danie, w którym wykorzystałeś(-aś) roślinne zamienniki mięsa! Dzięki temu przez resztę dnia będziesz czuć się lekko, a jednocześnie dostarczysz sobie odpowiedniej porcji białka i błonnika.