Koreczki z Filecikami Roślinnymi
Pierwsza propozycja to coś, co kochają wszyscy. Koreczki są nie tylko łatwe w przygotowaniu, ale także idealne do przekąszenia przed daniem głównym. Do ich wykonania będziesz potrzebować:
- 1 opakowania Filecików Roślinnych Garden Gourmet,
- 1 kostki wegańskiego sera żółtego,
- 1 papryki czerwonej,
- kilka ogórków kiszonych.
Fileciki Roślinne upiecz w piekarniku według instrukcji podanej na opakowaniu. W międzyczasie dokładnie umyj paprykę i pokrój ją w kostkę o średniej grubości. Pokrój także kiszone ogórki oraz wegański ser. Gotowe fileciki oraz pozostałe produkty roślinne nabijaj naprzemiennie na wykałaczki. I gotowe!
Hummus paprykowy z Nuggetsami Roślinnymi
Jako smakowite przystawki na Sylwestra idealnie sprawdzą się także nuggetsy. Tym razem w połączeniu z aromatycznym hummusem. Do ich przygotowania będą Ci potrzebne tylko produkty roślinne, a dokładniej:
- 1 opakowanie Nuggetsów Roślinnych Garden Gourmet,
- 1 słoik ciecierzycy w zalewie;
- 2 papryki czerwone;
- papryka słodka,
- papryka ostra,
- sól,
- pieprz.
Umyj paprykę i przekrój ją na ćwiartki. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz paprykę przez około 20 minut, aż stanie się miękka. Następnie przełóż ją do blendera kielichowego, dodając odcedzoną ciecierzycę (nie wylewaj zalewy), paprykę słodką, paprykę ostrą, sól i pieprz. Zblenduj całość na gładką masę. Jeśli hummus będzie zbyt suchy, dodaj do niego odrobinę zalewy i dokładnie wymieszaj. Przygotuj także Nuggetsy Roślinne, piekąc je w piekarniku lub frytkownicy beztłuszczowej zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Podawaj na gorąco.
Wegańska sałatka z Falafelem
Na przystawkę doskonale sprawdzi się także lekka sałatka. Tym razem w połączeniu z Wegańskim Falafelem. Do jej przygotowania będziesz potrzebować:
- 1 opakowanie Wegańskiego Falafela Garden Gourmet,
- pół główki sałaty lodowej,
- 1 pomidora,
- 3 ogórki kiszone,
- 2 łyżki musztardy,
- 0,5 łyżki soku z cytryny,
- 100 ml oliwy z oliwek,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie sałatki rozpocznij od upieczenia Wegańskiego Falafela w piekarniku według instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie przygotuj sałatkę. Pokrój sałatę lodową, ogórki kiszone i pomidora, a następnie przełóż warzywa do miski. W osobnym pojemniku przygotuj sos. Połącz musztardę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz i całość dokładnie wymieszaj. Wlej sos do warzyw i ponownie wymieszaj. Na wierzch sałatki wyłóż zamienniki mięsa, czyli upieczonego Wegańskiego Falafela i gotowe!
Klopsiki Warzywne w cieście francuskim
A może szukasz przekąski na Sylwestra na ciepło? Wypróbuj produkty roślinne w cieście francuskim! Do ich przygotowania będziesz potrzebować:
- 1 opakowania Klopsików Warzywnych Garden Gourmet,
- 1 opakowania sera wegańskiego w plastrach,
- 1 opakowania ciasta francuskiego;
- 100 ml passaty pomidorowej,
- suszoną bazylię,
- sól,
- pieprz.
Passatę pomidorową dopraw do smaku suszoną bazylią, solą oraz pieprzem. Następnie pokrój ciasto francuskie i wegański ser w plastry o średniej grubości. Każdy plaster ciasta francuskiego posmaruj obficie wcześniej przygotowaną passatą z przyprawami, a następnie wyłóż na niego ser. Zawijaj, umieszczając Klopsiki Warzywne w środku. Piecz przez ok. 15 min w 200 stopniach. Podawaj na ciepło przed daniem głównym. Smacznego!